Vedligeholdelse af mobiltelefoner

Mobilen er blevet en meget vigtig del af hverdagen. Mobilen er så vigtig, at en dag uden en korrekt fungerende mobiltelefon kan være en katastrofe. Telefoner bruges ikke længere kun til opkald; de arbejder for al kommunikation såsom dagbog, vækkeur, kalender, computer, netværksværktøjer etc. Som med alt andet udstyr betyder konstant brug, at ydeevnen reduceres. Der begynder at dukke revner, apps indlæses ikke så hurtigt som før, og batterilevetiden forringes. Det er frustrerende. Du kommer dog langt med lidt forebyggende og aktiv vedligeholdelse for at holde din mobil i topform over tid.

Oplad og brug korrekt

Et dårligt batteri skaber frustration. De fleste mobilejere er ikke klar over, at de selv spiller en vigtig rolle i forringelsen af ​​telefonbatteriet. Du behøver ikke at dræne batteriet helt, før du oplader det – det forkorter faktisk batteriets levetid. I de seneste år har de fleste telefoner lithium-ion-batterier. Disse batterier er bedst, når de oplades så meget som muligt. Det anbefales, at du oplader ofte eller slutter din telefon til opladeren, før den falder til under 40 % og oplader til mindst 85 %, før du genoptager brugen. Genstart telefonen fra tid til anden. Alle computere har brug for det. Sluk for tjenester, du ikke har brug for, og hold batteriet køligt. Sluk telefonen for at lade den køle af, hvis den overophedes. Sluk for animationer og live baggrunde, sluk for mobildata, når du kan bruge Wi-Fi. Når du fravælger animationer, klikker skærmen blot på plads uden animation. Du kan også slå Transition Animation Scale fra på samme måde. Hvis du er en aktiv bruger, vil du sikkert bemærke, at din mobiltelefon yder hurtigere med alle animationer slukket.

Beskyt din telefon

Du skal også beskytte din telefon mod at falde, hvilket sker oftere, end du måske forestiller dig. Medmindre du har et ubegrænset budget til at reparere din telefonskærm, hver gang den rammer jorden, bør du installere en skærmbeskytter, før du bruger din telefon. I disse dage kommer de fleste Androids og iPhones også med glas på bagsiden. Disse kan knuses, hvis de falder. Det kan også være ubehageligt for dine fingre og mindre rart, hvis din telefon har ridser og revner omkring rammen. Køb et beskyttende cover, de koster meget lidt i forhold til telefonen.

Opdater din software regelmæssigt

Softwareopdateringer kan være lidt frustrerende – men de er meget vigtige. Opdateringer er den hurtigste måde at rette fejl og ydeevneproblemer på. Det kan tage lidt tid, men du er (næsten) altid sikker på, at din telefon er bedre, end den var før opdateringerne. Opdateringer giver dig også adgang til alle nye udgivelser af systemet. Husk at opdatere, mens du bruger WiFi, da disse opdateringer normalt er store filer, og du vil sandsynligvis have lidt mobildata tilbage, når opdateringen downloades.

Afinstaller overflødige apps eller programmer

Ikke alle apps og apps på din telefon er nyttige. Nogle reducerer ydeevnen, fordi de altid kører i baggrunden. Ryd op på din telefon ved at fjerne apps, du ikke bruger. Dette frigør RAM og øger også batteriets ydeevne. I betragtning af hvor flydende mobilbrug er, er det vigtigt at gøre dette så regelmæssigt som muligt. Nogle apps, der var nyttige for tre måneder siden, kan være blevet overflødige og optager nu kun plads på din telefon. Indstil dine apps til at opdatere automatisk, eller opdater dem manuelt mindst en gang om ugen. Gør det, mens du sover, så du undgår frustrerende ventetid.

Tøm cachen

Når du installerer apps, eller når de kører, kan de cache uønskede filer. De optager den hukommelse, du kan bruge til ting, du virkelig gerne vil gøre. Fjern disse filer fra tid til anden. Både Android og iOS giver dig mulighed for at gøre dette.

Stop synkronisering

Synkronisering er en meget god funktion, der synkroniserer dine data med serviceservere. Ved konstant at synkronisere kan du få notifikationer, når der kommer nye e-mails, eller når nye appopdateringer er tilgængelige. Din e-mail bliver ofte tjekket hvert 5. minut for ny indgående post, og det vil påvirke telefonens kapacitet til andre aktiviteter. Du kan slå synkronisering fra for unødvendige tjenester eller kun bruge det, når du skal overføre eller uploade materiale til servere.

Opbevar telefonen korrekt

Temmelig indlysende egentlig. Medmindre du bruger et supereffektivt etui eller skærmbeskytter, bør du undgå at lægge nøgler og din telefon i samme lomme eller pung. Har du haft en ridse midt i det område du skal swipe, oplever du hurtigt, at ridser kan reducere berøringsoplevelsen kraftigt.

Undgå vand og ekstreme temperaturer

De fleste mennesker lægger ikke med vilje deres telefoner i vand, men mange glemmer, at de har en telefon i lommen, når de går til stranden eller poolen. En dukkert senere, og telefonen er gået i stykker. En almindelig årsag til væskeskadet mobil er, at den falder ned i toilettet. Stil heller aldrig telefonen direkte i solen, da den vil overophedes og stoppe med at fungere, indtil den vender tilbage til normal temperatur. Hvis telefonen falder i vandet, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre at tørre den. Lad dig ikke friste til at bruge den, selvom det ser ud til at være helt fint lige efter et bad. Skru den af ​​og lad den tørre. Brug ikke en hårtørrer, da du kan brænde indersiden.

Udvid lageret

Hvis din telefon tillader det, bør du installere et eksternt SD-kort for at øge den tilgængelige lagerplads og derefter køre alle de apps, du kan, fra dette lager. Du kan også bruge SD-kort til at gemme mediefiler. Dette frigør telefonens interne hukommelse, hvilket resulterer i bedre ydeevne.

Brug en app-killer

At downloade en app-killer kan være en fantastisk måde at forbedre din telefons ydeevne på. Denne fjernapp giver dig mulighed for at deaktivere applikationer og opgaver, der kører i baggrunden, for at øge hastigheden og batterilevetiden.

Hold den ren

Du kan muligvis ikke se støvpartikler, men de kommer ind i din smartphone, selvom du bruger et etui eller en skærmbeskytter. For meget støv og din telefons ydeevne reduceres. Brug en blød klud med en passende skærmrens til forsigtigt at tørre skærmen af. Åbn coveret i ny og næ for at tørre telefonen af ​​og komme af med støvet.

Giv en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes for offentliggørelse