Vi har Norges mest udbredte certifikat til virksomheder, der ønsker at dokumentere deres miljøindsats og tage socialt ansvar.

 

Hvad er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er et værktøj til certificering og miljøledelse, som hjælper private og offentlige virksomheder med at tage miljøansvar. Gennem et digitalt system, der hjælper virksomheden med at tænke på miljøet på alle niveauer og arbejde systematisk med miljøtiltag i hverdagen. Med gode rutiner for arbejdsmiljø, affaldshåndtering, energiforbrug, indkøb og transport opnår du en mere miljøvenlig og rentabel drift og du opfylder stigende miljøkrav i samfundet.

 

Mest udbredte i Norge

Der er flere miljøcertificeringer i Norge, herunder Miljøfyrtårn og ISO 14001. Miljøfyrtårn er Norges mest udbredte certifikat til virksomheder, der ønsker at dokumentere deres miljøindsats og udvise socialt ansvar. Mere end 5.400 virksomheder er certificeret som Miljøfyr - fra små og mellemstore individuelle virksomheder til store grupper og kommuner. Miljøfyrtårne ​​har tilpassede kriterier for over 70 forskellige industrier. Miljøfyrtårnsordningen drives af Miljøfyrfonden.

 

Godkendt af EU

Miljøfyrtårn er den første nationale ordning i Europa, der er anerkendt af EU. Dette er et bevis på, at ordningen opretholder en høj miljøstandard og kvalitet i overensstemmelse med internationale mærkningsordninger (EMAS og ISO 14001). Efter en langsigtet vurdering blev beslutningen om at anerkende Miljøfyrtårn iflg. Artikel 45 i forordning (EF) nr. 1221/2009 vedtaget af Europa -Kommissionen den 6. december 2017. Ifølge stiftelsen Miljøfyrtårn har Kommissionen vist stor interesse for de effektive og digitale løsninger, der gør det lettere for virksomheder at tage miljøansvar.

 

Virksomheder som er certificeret Miljøfyrtårn har mange fordeler:

  • Øger kompetence og fokus på HSE og miljø
  • Er i spidsen for en udvikling med en god miljøprofil
  • Bidrager til et godt ry blandt kunder og i lokalsamfundet
  • Markedsfordele ved at kunne dokumentere miljøvenlig drift (Stadig flere store virksomheder, kommuner, amtskommuner og offentlige instanser stiller miljøkrav i udbudsrunder)
  • Rekruttering af nye medarbejdere
  • attraktiv arbejdsplads, hvor der lægges vægt på miljøhensyn
  • Sparer penge på drift (energi, affald osv.)
  • Lavere sygefravær - bedre arbejdsmiljø

Opfylder lovkrav til dokumentation af miljøvenlig drift (HMS -regler, regnskabsloven og miljøoplysningsloven)

 

Få nyheter og tilbud først

Få nyheter, tilbud og informasjon om give-aways før alle andre.