Hvad er der i vejen med en brugt mobiltelefon?

Hvad er der i vejen med brugte telefoner?

Nye mobiltelefoner koster en del penge i disse dage, og ikke alle kan bruge en formue på at få drømmetelefonen. Det er her brugte telefoner kommer ind i billedet. Køber du brugt, slår du samtidig et slag for miljøet. Men er en brugt telefon virkelig den bedste mulighed? Vi tager et kig på mulighederne på brugte telefoner, og hvordan man køber dem. Hvis du vil spare penge, så læs videre!

Brugte telefonindstillinger

Der er tre muligheder, når det kommer til brugte telefoner. Du kan købe en almindeligt brugt mobiltelefon, altså en som har været ejet af en anden og derefter solgt videre til dig privat. Du kan også købe en telefon, der sælges som ny, og så har du renoverede telefoner, som alle er billigere end at købe en ny. Hvad er forskellen?

Som ny

Som udgangspunkt er en "som ny" mobil blevet købt af en anden kunde og derefter returneret. Generelt returneres den ret hurtigt, sandsynligvis fordi kunden har ændret mening og benyttet sig af fortrydelsesretten. Men emballagen er åbnet, hvilket betyder, at telefonen ikke længere er ny. Når dette sker, testes telefonen grundigt (normalt af producenten, selvom nogle mobiloperatører selv gør dette) og derefter certificeret til videresalg.

Hvad det betyder for dig, du får i virkeligheden en ny telefon. Sandsynligvis har ingen nogensinde brugt det, det er i en helt ny tilstand.

Renoverede telefoner (Refurbished Phones)

Det er usandsynligt, at du overhovedet vil se nogen forskel mellem en renoveret telefon med A rating og en ny telefon. Typisk er disse modeller blevet brugt som udlejningstelefoner, udlejet til virksomheder til brug for ansatte, men nogle gange er det brugte telefoner.

En renoveret telefon sendes tilbage til producenten eller et certificeret værksted, hvor den bliver grundigt testet. Nogle dele udskiftes, ofte en skærm, batteri eller dæksel, og nogle gange alle tre. Når telefonen er i god stand, bliver den certificeret til videresalg.

Fordi en renoveret telefon har været brugt før, kan du se nogle kosmetiske eller overfladiske ting, ridser eller buler, helt afhængigt af vurderingen. Telefonen vil fungere perfekt, da den er blevet testet af mobilingeniører. Nogle gange kan du finde renoverede telefoner gennem mobilselskaber, men mere sandsynligt vil du finde dem via tredjepartswebsteder.

Renoverede telefoner har en slags international standard for klassificering.

Ny, Som ny,  A, B og C. De fleste lande og forretninger vil fortolke og ordne sig lidt anderledes. Mere om karaktergivning længere nede.

Brugte telefoner

En brugt telefon har også været ejet af nogen, men forskellen på brugt og renoveret er, at du ikke har nogen garanti for, at selve telefonen er testet og certificeret som klar til brug. Det gør naturligvis brugte mobiltelefoner lidt mere risikable.

Du kan købe brugte mobiltelefoner privat. I dette tilfælde er det usandsynligt, at din mobiltelefon har gennemgået nogen test, og du tager hvad der kan være en dyr risiko. Hvis du beslutter dig for at købe privat, bør du om muligt se din telefon personligt, før du accepterer at købe, da du så kan sikre dig, at det virker. Brugte telefoner plejer at være den billigste løsning, når det kommer til investering, men hvis du ender med at få noget, der ikke fungerer, som du ønsker, betaler du stort set penge for ingenting.

Ulemperne ved at bruge alternativer?

Alle de anvendte muligheder kan have en ulempe til fælles. Når du køber en ny telefon på kontrakt via en mobiloperatør, betyder det, at du ikke skal betale for hele din telefon på forhånd. Med renoverede eller brugte telefoner skal du normalt betale den fulde købspris på én gang. Afhængigt af prisskiltet kan dette være svært. 5000,- er mange penge, men der er for de fleste af os forskel på at betale 5000,- med det samme og betale f.eks. 200,- om måneden indtil telefonen er betalt af. En renoveret telefon fra Teleoutlet kan derimod købes uden operatørlås eller en form for bindingstid og med flere forskellige afbetalingsløsninger gennem Klarna.

Som vi allerede har nævnt, er brugte telefoner lidt af en risiko. Men renoverede telefoner fra Teleoutlet er risikofrie. Du ved, at de er testet og certificeret, og når det kommer til ydeevne, vil du få noget, der er mere eller mindre som nyt – noget, der kan gøre dem til en god investering og du får to års garanti.

Definition af brugte telefoner hos TeleOutlet:

Helt ny

Produktet er helt nyt og har ikke været brugt før. Helt nye varer sendes i den originale forseglede æske med alt originalt tilbehør.

Som ny:

Komplet i original emballage "Som ny" betyder normalt, at telefonen er helt ny, men at forseglingen er brudt. Den er returneret fra en af ​​de norske mobiloperatører, oftest fordi kunden har benyttet sig af fortrydelsesretten.

Karakter A

  • Garanteret over 90% batterikapacitet.
  • Meget pænt brugt, mobiltelefonen fremstår som ny.
  • Leveres uden oplader.

 

Klasse B:

  • Garanteret over 85% batterikapacitet.
  • Pænt brugt, kan have nogle ridser, som kun kan ses tæt på.
  • Leveres uden oplader.

Klasse C:

  • Garanteret over 85% batterikapacitet.
  • Pænt brugt, kosmetiske slitage kan forekomme.
  • Leveres uden oplader.

Alle telefoner sælges med 2 års garanti.

Klasse A, B og C leveres uden original emballage, oplader og headset.

 

Garantien er nøglen

En af de vigtigste overvejelser, når du skal købe en renoveret telefon, er garantien, der følger med, da dette giver din beskyttelse i tilfælde af fejl. Næsten alle renoveringer kommer med en garanti, selvom længden og hvem der giver den varierer. Den person, der har lavet opgraderingen, vil normalt tilbyde det – hvis det er producenten, kan du gå direkte til den, hvis der opstår et problem, selvom du også har rettigheder hos forhandleren. Forhandlergarantier varierer i længde og kan også afhænge af graden af ​​renovering. Hos Teleoutlet sælges alle telefoner med to års garanti.

Nu hvor du kender de væsentligste forskelle mellem en renoveret telefon og en der kun er "brugt", skal du tjekke vores udvalg af som nye og brugte mobiltelefoner her på Teleoutlet

Billig mobilBrukt mobil

Giv en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes for offentliggørelse